Min baggrund
Begyndelsen
Jeg begyndte at spille el-guitar, fordi to af mine kammerater ville danne et band. Den ene spillede el-bas, og den anden trommer, så manglede de bare en guitarist, det blev mig. Jeg var lige fyldt 14 år og skulle starte på ungdomsskolen i Nexø på Bornholm. Det var her jeg fik min første guitarundervisning, og faget hed ’Rock’. Det var undervisning i hold, men det fungerede faktisk meget godt, fordi vi alle var begyndere og kun spillede akkorder. Undervisningen strakte sig over en hel aften, midt på aftenen havde vi en times pause, her var der god mulighed for at hjælpe hinanden, og få råd af de mere erfarne. Efter et par års undervisning i ’Rock’, fik vi bandet op og køre.

Gymnasietiden, sabbatår og foreningsarbejde
Efter folkeskolen begyndte jeg i gymnasiet, og her valgte jeg musik på højt niveau. Men det viste sig at være alt andet end jeg regnede med, vi skulle lære noder, koralharmonisering samt lytte til klassisk musik, og det var jeg ikke helt parat til, jeg var bare glad for at spille el-guitar. Vores band fungerede derimod rigtig godt, vi lavede vores egne numre, og var ude og spille regelmæssigt. Da jeg havde taget min matematiske studentereksamen i 1997, besluttede jeg at tage et sabbatår, og jeg fik et job i en fritidsklub for børn i alderen 8-15 år. Her var mange forskellige aktiviteter, og jeg fik mulighed for at oprette et lille guitarhold. Det var her jeg fik min første pædagogiske erfaring. Sideløbende arbejdede jeg frivilligt som kasserer, og sidenhen formand i Øveforeningen ’ØV’, der havde til huse i musikhusets kælder i Rønne. Foreningen rådede over 2 øvelokaler med tilhørende udstyr, trommer, forstærkere, sanganlæg m.m. Der var også en revisor tilknyttet, så jeg lærte både om regnskaber, vedtægter, og alt hvad foreningsarbejde indebærer. Efter 9 måneder i klubben havde jeg sparet sammen til et ophold på ’Den Sønderjydske højskole for musik og teater’.

Højskolen
Her havde jeg fag som sang- spil og bevægelse, sammenspil, og guitarundervisning. Her modtog jeg for første gang reel soloundervisning af guitaristen Jakob Holst, der er uddannet på konservatoriet i Århus. Jeg havde først et forløb i jazzguitar, og derefter kom turen til den klassiske guitarmusik. Det fængede mig af flere grunde. Der var stor mulighed for fordybelse i det tekniske, men det var også det, at man kunne spille musik uden at have brug for et band. Så jeg begyndte at dyrke det sideløbende med rockmusikken. Da jeg vendte hjem, var mine musikalske ambitioner lidt større, jeg havde fået taget hul på det klassiske guitarspil, og lært at spille lidt klaver.

Hjemme igen
Jeg fik et vikariat som musiklærer på Aakirkeby skole i et halvt år. Det var spændende, men også ret hårdt. Jeg skulle styre 20 børn, der alle gerne ville spille trommer, så jeg måtte være lidt hård for, at få respekt. Først efter utallige ture udenfor døren, var der lidt mere styr på tropperne. Vi sang nogle sange hvor jeg spillede klaver, og lavede et band som spillede til forårskoncert, og nogle gange lavede vi musikquiz. Her lærte jeg virkelig mig selv og mine grænser at kende.

København
Da det blev sommerferie, besluttede jeg, som så mange andre unge bornholmere, at flytte til hovedstaden. Her meldte jeg mig til både klassisk klaver og guitar på en aftenskole. Jeg fik en guitarlærer ved navn Fritz Feichtinger. Fritz har studeret på konservatoriet i Wien og sidenhen hos Ingolf Olsen i solistklasse. Efter et års undervisning, søgte jeg ind på MGK i både Holbæk og København. Da jeg fik at vide, at jeg var erklæret egnet i både Holbæk og København, var der ikke meget tvivl, om hvad jeg skulle bruge de næste år af mit liv på. Jeg fortsatte de næste to år på Københavns musikskoles MGK hos Fritz. I 2001 var jeg til optagelsesprøve på konservatoriet og bestod.

Konservatorietiden
På konservatoriet har jeg primært fordybet mig i det klassiske guitarspil, og deltaget i nogle gode og spændende projekter. Jeg har bl.a. spillet som solist med symfoniorkester, været med til at opføre komponisters nye værker og spillet mange solo- og kammermusik koncerter. Fra 2004 – 2006 studerede jeg også rytmisk guitar på konservatoriet hos guitaristen Finn Poulsen, her fik jeg mere kendskab til de rytmiske stilarter som bossa nova, jazz og blues. Desuden har jeg valgt at uddanne mig til musikpædagog, fordi jeg finder det vigtigt, at man som musiker, kan lære andre at spille og derved opnå den spilleglæde som følger med.

I foråret 2007 var jeg i Rom for at studere hos guitarlærerne Fillipo Rizzuto og Massimo Felice. Der perfektionerede jeg mit guitarspil, men lærte også en del om pædagogiske metoder.

I 2008 blev jeg optaget på solistklassen, en 2-årig overbygning der svarer til en ph.d., på Vestjysk Musikkonservatorium. Her studerede jeg hos Jørgen Bjørslev, indtil min debutkoncert i foråret 2011. Efter debuten startede jeg min egen musikskole Boskafte.dk, hvor jeg p.t. underviser ca. 60 elever i både rytmisk og klassisk guitar.